ASP.NET 2.0 Uygulaması Özel Klasörleri

App_Browsers: ASP.NET'in browserları tanımlamak ve yeteneklerini anlamak için kullandığı ".browser" uzantılı browser tanım dosyaları içindir.

App_Code: Uygulamanızın bir parçası olarak derlenmesini istediğiniz sınıflara ve iş nesnelerine ait kaynak kod dosyalarının (.cs, .vb ve jsl gibi) bulunacağı klasördür.

App_Data: MS Access (.mdb), SQL Server 2005 Express (.mdf) ya da XML dosyaları gibi uygulamanın kullanabileceği veri dosyalarını bulunduracağız klasördür.

App_GlobalResources: Uygulama kapsamında kullanılacak ve assembly dosyaları içine derlenecek kaynak dosyalarını (.resx, .resource) içerecektir.

App_LocalResources: Bu klasör de kaynak dosyalarını (.resx, .resource) yerleştirmek içindir. Ancak bu klasör içine yerleştirilecek dosyalar belirli bir sayfa, kullanıcı kontrolü ya da masterpage kapsamında kullanılacak dosyalar olmalıdır.

App_Themes: Web sayfalarının ve kontrollerinin görünümünü tanımlayacak dosyaları içerecektir. Bu dosyalar .skin, .css doslayarı olabileceği gibi imaj ve genel (jenerik) kaynak dosyaları da olabilir.

App_WebReferences: .wsdl, .xsd, .disco ve .discomap web referansları tanımlayan dosyaları içerecektir.

Bin: Uygulamanıza refere etmek istediğini kodlar için derlenmiş assembly (.dll) dosyalarını içerekcektir. Bu klasöre konan .dll dosyaları uygulanmanızda otomatik olarak refere edilirler.

Önemli Not: Önerilen bu klasör yapısını kullanmak bu klasörlerden herhangi birine (App_Themes klasörü hariç) gözatmak isteyen bir kullanıcının HTTP 403 Yasak hatasını alması ile sonuçlanır.
Kaynak: MCTS Exam 70-528 Microsoft .NET Framework 2.0 Web-Based Client Development Trainnig Kit

Yazı oluşturuldu 141

Bir yanıt yazın

Benzer yazılar

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.

Üste dön