ASP.NET Development Server kalabalığı

Bir solution dosyası içinde birden fazla web projeniz var ise (hatta bunun sayısı çoksa) ve eğer ASP.NET Developmen server kullanıyorsanız sizi rahatsız edebilecek bir durum ortaya çıkar.

Her proje için çalışan geliştirme sunucusu hafızanızı gereksiz yere işgal edecektir. Oysa siz sadece tek bir web projesini o sırada görmeyi istemektesinizdir.

Bu durum düzeltmek için her bir web projesi için “Always Start When Debugging” varsayılan ayarı değiştirmeniz iyi bir başlangıç olur.

Sonrasında solution dosyanızın özelliklerinden start up project özelliğini current selection yapın. Böylece solution explorerda hangi web projenizde iseniz debug etmek istediğinizde sadece o projeye ait geliştirme sunucusu çalışacaktır.

Tabi çözümler bazen yan etkiler doğurabilirler. Current selection debug edilsin dediğiniz için class library gibi bir projede F5 yaparsanız hata mesajı alırsınız.

Bunu aşmak için yine solution özelliklerinden multiple startup project seçebilir ve F5 tuşuna basıldığında çalışmasını istediğiniz proje için action belirleyebilirsiniz. Bu işlemin kısayolu solution explorerdan ilgili projeye ters tıklayarak “Set as Startup project”demektir.

İyi çalışmalar.

Yazı oluşturuldu 141

Bir yanıt yazın

Benzer yazılar

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.

Üste dön