Stringler, Diziler ve NULL olma durumları

Yazılım işindeyseniz sıfırdan geliştireceğiniz yeni projelerin toplamından daha fazla bitmiş, çalışmakta olan sistemlere bakım yapmakla, hatalarını gidermekle uğraşacağınız çok kuvvetli bir olasılıktır (Bu gerçeği bilerek iş hayatına atılırsanız yaşayacağınız hayal kırıklıklarının mesleğinize duyduğunuz sevgiyi azaltmasının önüne geçebilirsiniz gibi geliyor…)

Bir gerçek daha yazılım geliştirirken karşınıza çıkacak en can sıkıcı hatalardan biri null reference hatalarıdır. Can sıkıcıdır çünkü kodu yazan arkadaşınız (ya da siz) nasıl olur da null olma olasılığına karşı gerekli kontrolü yapmayı unutmuşdur.

Ama bu hatadan daha da can sıkıcı olanı bir string ya da dizinin null olmasıdır. Çünkü bir dizi ya da string null ise .Lenght(), .ToString() gibi metodlarını çatır çatır patlayacaktır.

Bu duruma en temel çözüm her hangi bir özellik ya da method string ya da array döndürüyorsa null döndürmesine asla izin vermemektir (bunu sadece ben söymiyorum Microsoft da best practice olarak bunu öneriyor…). NULL yerine boş string ya da dizi döndürün…

Klavyeler şen ola…

Yazı oluşturuldu 141

Bir yanıt yazın

Benzer yazılar

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.

Üste dön