Kullanılabilirlik konuları ve İDO

İDOnun hizmetlerini beğenerek kullanıyoruz. Daha önce dikkatimi çekmemişti ama bu sefer bilet alırken bir miktar zorlandım.

İlk zorlandığım nokta bileti al butonu ile kredi kartı bilgilerinin girileceği yerin birbirine olan uzaklığıydı. Butona odaklandığım için kredi kartı bilgilerini gireceğim yeri görmekte kısa da olsa bir süre zorlandım. Bence yolcu bilgileri ile kredi kartı bilgileri yer değiştirse daha iyi olur.

Diğer bir nokta ise kullanıcının bilet alma işini sonlandırabilmesi için şartları kabul etmesi gerekiyor. Burada bir sorun yok. Ama şartları kabul etmeninizin gerektiğini anlamanın tek yolu kredi bilgilerini girdikten sonra bir kısım checkbox ın altında yer alan ayrı bir checkboxı işaretlemeniz gerektiğini söyleyen bir notu okumak…

Bu notu okumayı atlarsanız benim gibi “yahu bu bilet al butonu niye pasif, neyi eksik yaptım” diye söylenerek aranırsınız.

Oysa “bilet al” butonunu da bu bilgiyi vermek için kullansa, mesela pasif yapmasa tıklayınca uyarı mesajı verse, ya da onun sağına soluna bi yere de not yazsa kullanılabilirlik adına daha yüksek bir kaliteye ulaşılır. Çünkü kişiler bir an önce bileti almaya odaklandıkları için diğer bölümleri hızlı hızlı geçip o butona tıklama eğilimindedir. Ve siz butona tıklama eğiliminde olan kullanıcının bu işlevi kullanmasını engelleyerek sadece onlar için hayatı zorlaştırırsınız.

Yazı oluşturuldu 141

Benzer yazılar

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.

Üste dön