Windows 8 ve Run As Administrator

Yeni bilgisayarım windows 8 olduğu için alışma ve öğrenme sürecinden geçiyorum. Bu süreç içinde bazen bildiğiniz şeyleri tamamen unutmanız ya da farklı bir açıdan yaklaşmanız gerekebilmekte.

Önceki windows 7 ve vista sürümlerinde User Access Control – UAC denen özelliği tamamen kapatabiliyorduk. Böylece her admin hesabımızla her uygulama için run as administrator demek zorunda kalmıyorduk.

Windows 8i de alınca ilk yaptığım UAC kapatmak olmuştu. Ancak bugün fark ettimki bildiğimiz yöntemlerle bunu kapatamıyoruz. Sadece sessiz modda çalışmasını sağlayabiliyoruz. Şimdilik bunu aşmanın bir yolunu bulabilmiş değilim. Bir çözüm bulana kadar uygulamaları  “Run As Administrator” diyerek çalıştırmaktan başka bir yol kalmıyor. Ama en azından bunun kolay bir yolu var ver uygulamayı her çalıştırışınızda bir kaç klik tasarruf etmenizi sağlayacaktır.

Uygulama kısayol dosyasına ters tıklayıp özelliklere girin. Açılan pencerede kısayol sekmesinde bulunan gelişmiş butonuna tıklayarak açılan pencerede “Run As Administrator” kutucuğunu işaretleyin ve uygulamanız sürekli admin yetkileri ile çalışsın.

Adım 1: Uygulama kısayol dosyasına ters tıklayıp özelliklere girin
Adım 2: kısayol sekmesinde bulunan gelişmiş butonuna tıklayın
Adım 3: açılan pencerede “Run As Administrator” kutucuğunu işaretleyin
Yazı oluşturuldu 141

Benzer yazılar

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.

Üste dön