Internet Üniversitesi

Üyesi olduğum İstanbul Coders grubunda sık sık yazılım geliştirme kariyerine adım atmak isteyen arkadaşların sorularına denk geliyorum. Bu soruların içinde azımsanmayacak kadar çok “yazılım kariyeri yapmak için yazılım mühendisi ya da mühendis olmak şart mı?” sorusu ile karşılaşıyoruz.

Bu sorunun cevabı bence hem evet hem hayır. Yazılımı meslek olarak seçmek burada yükselmek için mühendis olmak şart değil ama kanımca belli bir noktanın ötesine geçmek için mühendislik eğitimi sizin önünüzü açıcı, işinizi kolaylaştırıcı bir faktör olarak yardımcı olabilir.

Bu yazımızda doğrudan teknoloji ya da yazılım geliştirme konularından bahsetmeyeceğim ama 4 yıllık bir bölüm mezunu olup bu bölümle ilgili iş bulma konusunda sorun yaşayan arkadaşların arkadaşların kariyer dönüşümlerini bir diploma ile destekleyebilecekleri bir oluşumdan bahsedeceği.

Bu oluşum bir üniversite. Sadece internet üzerinden (uzaktan) eğitim yapan bir üniversite. Bu üniversite için farklı 4 yıllık bölümlerin yanında lisans üstü programları da mevcut. Yazılım kariyeri ile ilgili olarak Yazılım Mühendisliği bölümü bu anlamda mevcut hayatınızı ciddi şekilde etkilemeden tabiri caizse oturduğunuz yerden diplolma alabileceğiniz bir bölüm.

İşin güzel tarafı ise her hangi bir 4 yıllık bölüm diplomasına sahipseniz bu bölümü bitirip diploma alabiliyorsunuz. Ama en güzeli ise bence ücreti. Bu yıl ücreti 2.000 TL’yi geçmiyor. İlk bakışta bir çok insan 4 yıl için 8.000 TL’ yi yüksek birmaliyet olarak görebilir ama kendinizi yaptığınız ve geri dönüşünü fazlasıyla alacağınız güzel bir yatırım. Ayrıca bunu birden ödemeyeceğiz gibi yıla ait ücreti kredi kartına taksit bir yapıyorlar.

Konuyla ilgili daha fazla öğrenmek isteyen arkadaşları üniversitenin web sitesini ziyarete davet ediyoruz.

Internet Üniversitesi Web Sitesi

Kariyer arayışınızda bol şans dilerim.

Yazı oluşturuldu 141

Benzer yazılar

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.

Üste dön